INTERNATIONALE STUDIEWEEK MAIA 31 maart - 7 april 2012

 

Samen met de Masteropleiding Interieurarchitectuur MAIA van AKV-St Joost Breda (Avans Hogeschool) organiseert Les Olives een internationale studieweek in Zuid Frankrijk. De Provence vormt met haar landschap, steden, historie, architectuur , design en kunst het inspirerende decor van deze studieweek. Het doel is om de domeinen van de opleiding MAIA (Wonen, Werken, Winkelen en Openbare Ruimte) te verdiepen binnen een internationale context. Studenten zullen in deze week worden uitgedaagd om op een prikkelende wijze hun eigen interesses in en kijk op deze domeinen zichtbaar te maken. Zeven studenten en vijf docenten nemen deel aan deze week.

Het programma omvat vijf excursiedagen, een doorlopende workshop en een afsluitende presentatie. Er staan bezoeken gepland aan Lyon, de Luberon, Marseille, Aix en Provence, Arles en Nîmes.

De bezochte architectuur- en interieurprojecten vormen de bron voor de workshop FIND-RESPOND-SIGNIFY-PRESENT-REFLECT. Met fotografie als medium maken studenten hun visies zichtbaar. Studenten en docenten proberen samen het denken over de domeinen te verruimen, te verscherpen en zéér persoonlijk te maken. Aan het einde van de week zullen zij de resultaten van hun werk tonen in een afsluitende presentatie bij Château Tour des Genêts in Mazan. De workshop staat onder leiding van de gastdocenten Bas Wilders (fotograaf) en René Pijnenburg (ruimtelijk ontwerper).

Les Olives is gastheer en verzorgt de full-service accommodatie voor deze studieweek.

 

Begeleidende masterdocenten:
Erik Dolné (historicus), Pieter van Kruijsbergen (architect, interieurarchitect), Gerrit Schilder (architect, interieurarchitect), Elli van Schelt (interieurarchitect).

Studieleider en organisatie:
Grazyna Mielech (architect, interieurarchitect)